As A Service


I dag er ‘as a service’ mye utbredt. Men hva skjer med tjenestene når de legges ned, går konkurs eller blir kjøpt opp?

I går fikk jeg en e-post om at 2-faktor autentiseringen jeg brukte mot WordPress skal legges ned. Jeg har brukt Clef siden jeg oppdaget det, og det har vært en tjeneste som har vært helt fantastisk – Samt, det kostet ikke meg noe – 2FA koster som regel ikke noe, og er et ekstra sikkerthetslag de fleste seriøse aktører tilbyr for å beskytte seg selv og kundene / brukerene sine.

Selv om Clef i skrivende stund ikke har sagt noe om hvorfor de velger og legge ned, sier de at teamet skal jobbe for et annet firma. Her lukter det oppkjøp. Sånn er det desverre, og de gode tjenestene er desverre ikke garantert evigvarende liv.

Internett er fullt av godbiter som Clef, på tide å lete etter neste versjon!